
הפסטיבל האירופי האולימפי לנוער (חורף), נפתח בבאקוריאני 2025, ביום ראשון האחרון.
לישראל משלחת של 5 איש, 2 ספורטאיות, ורברה וריץ' בסקי אלפיני, לראשונה אי פעם במשחקים, וגבריאלה גרינברג בהחלקה אומנותית. ירדן הר לב היא ראש המשלחת, ואליה הצטרפו מאמן הסקי האלפיני אייל לסט וכן מאמן ההחלקה האומנותית על קרח, יבגני קרסנופולסקי.
בפסטיבל בבאקוריאני שנפתח ב-9 בפברואר ויסתיים ב-16 בפברואר, מתחרים ספורטאים מ- 44 ועדים אולימפיים שונים. בסך הכול 865 ספורטאים מתחרים ב-8 ענפי ספורט ו- 35 אירועים שונים שיתקיימו ב-5 מתקנים. 270 מדליות יחולקו למנצחים במהלך המשחקים המנוהלים על ידי 670 אנשי צוות, 76 שופטים ופקידים רשמיים שונים ו- 753 מתנדבים.
בהגעתם לכפר האולימפי בבקוריאני, נפגשו חברי המשלחת עם קונסולית ישראל בטביליסי הגב׳ הדס כהן.
הדס ליוותה את המשלחת לטקס הפתיחה, בסיומו קיבלו את ברכתה להצלחת הספורטאיות הצעירות ורברה וגבריאלה.
אתמול ישראל החלה את התחרויות שלה במסגרת המשחקים עם גולשת הסקי האלפיני ורברה וריץ׳ במקצה ה-GS. בסיבוב הראשון דורגה וריץ' במקום ה-48, ובסיבוב השני שיפרה את מיקומה למקום ה-37. את התחרות סיימה במקום ה-38 מתוך 75.
