מאת אתר האינטרנט – Sportsin
כחלק מחודש בריאות הנפש, הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) השיק יוזמת בריאות חדשה לספורטאים: צוות של שגרירי בריאות הנפש. קבוצה זו, המורכבת מספורטאים אולימפיים מרחבי העולם, שמה לה למטרה לטפח דיאלוג על בריאות הנפש, שיתוף חוויות אישיות והתמקדות בצרכים הספציפיים של ספורטאים באזוריהם. בין השגרירים נמצאת קופצת המוט הבריטית לשעבר הולי בראדשו, שהציעה פרספקטיבה חשובה על תפקידה החדש ועל הניסיון האישי שלה בבריאות הנפש.
בראדשו, שהתמודדה עם עליות ומורדות רגשיות לאורך הקריירה הספורטיבית שלה, מרגישה כבוד רב בלהיות חלק מיוזמה זו. "היה לי כבוד רב כשביקשו ממני להיות שגרירת בריאות הנפש של ה-IOC. בריאות הנפש הייתה חשובה להפליא בקריירה שלי. זו הייתה זכות להיבחר, ואני לא יכולה לחכות להתחיל", היא שיתפה. אולי השגרירה הטובה ביותר (לרוע מזלה) בתנועה הזו היא הספורטאית הכוכבת המתעמלת סימון בילס, שהודתה בגלוי בבעיות הנפשיות שמנעו ממנה להתחרות כרגיל בשנים האחרונות.
מדברים על "הצניחה הפוסט-אולימפית"
אחד ההיבטים המרכזיים של יוזמה זו הוא הרלוונטיות התרבותית, שכן קהילות ספורטאים שבהן הסטיגמה סביב בריאות הנפש היא הגדולה ביותר, לרוב נמצאות בתת – ייצוג.
בראדשו וחבריה השגרירים הנוספים ישתמשו במצע שלהם כדי לשתף, לחנך, לעורר השראה ולתת קול לספורטאים בנושא חשוב זה. "אני אוהבת להעלות את המודעות לנושאים כמו בריאות הנפש, שפל פוסט אולימפי ודימוי גוף בריא. זה מתאים באופן מושלם לערכים שלי לעזור לספורטאים אחרים במסעותיהם", היא הוסיפה.
לאחר שייצגה את בריטניה ארבע פעמים במשחקים האולימפיים, בראדשו פרשה לאחרונה מספורט, אך תמשיך להיות קשורה לעולם הספורט באמצעות תפקידה החדש. "אני רוצה לעשות שינוי, לשפר את הספורט ולעזור לספורטאים צעירים להיות מעורבים", היא אמרה. תפקידה החדש בקידום בריאות הנפש הפך להמשך ישיר של הקריירה שלה, ומאפשר לה לתמוך בקהילה הספורטיבית.
"חשבתי שזה מבריק: הרוגע, האווירה…"
במשחקים האולימפיים בפריז 2024, ה-IOC הציג מספר יוזמות בריאות של ספורטאים, כמו "אזור הנפש", מרחב מיוחד בכפר האולימפי בו יכלו הספורטאים להיטען מחדש ולהתכונן נפשית לתחרות. בראדשו הדגישה את החשיבות של התוספת הזו. "האזור המנטאלי במשחקים היה חשוב מאוד. חשבתי שזה מבריק: השקט, האווירה, הכול בהישג יד והיכולת לדבר עם מישהו אם צריך. אני חושבת שזה חיוני", היא אמרה.
בנוסף, ה-IOC יישם צעדים חדשניים נוספים בפריז 2024, כמו הסמכה של קציני רווחה ושירות להגנת סייבר שהופעל על ידי בינה מלאכותית.
בראדשו, שהייתה קורבן של התעללות מקוונת, התרשמה מהפעולות הללו. "כששמעתי על הטכנולוגיה שבה נעשה שימוש בפריז, הייתי בהלם. הייתי נתונה ללא מעט התעללות באינטרנט, אז זה נהדר שמתייחסים לזה ברצינות. שמעתי שהשירות מאוד הועיל ושהרבה הודעות פוגעניות הוסרו. ספורטאים מעריכים את זה מכיוון שהם יכולים עכשיו לעשות את הספורט שהם אוהבים בשלום".
היוזמות של ה-IOC
לאורך הקריירה שלה, בראדשו התמודדה עם בריאות הנפש שלה ומקווה שיוזמות השונות של ה-IOC יסייעו גם כדי לבטל את הסטיגמה סביב הנושא. היא שמה לב לשינוי המשמעותי המתחולל בשיחה סביב הנושא בשנים האחרונות. "אני חושבת שהשיחה על בריאות הנפש השתנתה מאוד במהלך הקריירה שלי. כשהייתי נערה בשנות העשרים לחיי, אף אחד לא דיבר על זה. לא הרגשתי שיש תמיכה".
לבסוף, בראדשו נותנת עצות חשובות לספורטאים צעירים שאולי מתמודדים עם הרגשות שיש לספורטאי עילית. "תנו לעצמכם 24 שעות להרגיש רע ולכעוס על עצמכם אחרי הופעה גרועה. אבל אז נסו לקחת כמה דברים חיוביים או לזהות מה השתבש. אני חושבת שהרבה ספורטאים נוטים לקבור את זה, אבל יש הרבה מה ללמוד מהחוויות הללו. אלו הרגעים התת-הישגים שמלמדים אותנו הכי הרבה".
תמונה: מתוך האינסטגראם @hollypv